Uteritt

Idag var vi ute med hästarna på uteritt! Var tredje gången jag red Signe, och första gången jag var ute med henne.
Det var en riktigt mysig ridtur, hon har så fina, mjuka, luftiga rörelser och är så trygg, men såklart nyfiken på allt!
 
Det var bara en gång som de skygga för något de tittade lite extra på, så vi fick hoppa av och leda dem en bit för att komma förbi. Jag tycker alltid det bästa när något går på tok eller om hästen är nervös eller vägrar gå fram - är att hoppa av den. Inte känna att man "förlorar" eller "ger sig" för att man hoppar av och leder den. Hästen låter ju ändå oss sitta på den när vi vill, då kan vi ju någon gång underlätta för hästen i en jobbig situation. Den lär nog uppskatta det mer än att bråka med den en timme eller att vi låter ett ridpass gå åt skogen bara för att vi vill sitta kvar. Ibland funkar inte kommunikationen från ryggen, och då kan man acceptera det och prova på nytt efter en stund, eller en annan gång då kanske det går bättre! :)   
 
Allt annat gick i alla fall hur bra som helst! Hon är så duktig för att vara fyra och inte mycket sutten på. De enda problemen hon har är att lyfta hovarna och få tränset på sig. Även fast vi har bettlöst och hon är barfota. (så hon slipper skor) Så lite bortskämd är hon... men hon har ju inte varit med om värre!
 
Men längtar redan tills nästa ridpass! Kram på er alla!! ♥
 
 
Signe är skäcken och Selma fuxen :)
 
 
Häst | | Kommentera |

glad

 
Hej hej bloggen.
 
Jag mår faktiskt helt okej för att vara mig! Jobbar varje dag på att lägga undan depressionen och fokusera på att vara nöjd och glad över det jag har och den jag är. Är mycket piggare och kan hålla på med våra hästar lite på dagarna (vi har nyligen blivit halvhästägare till en till!)
 
Har även orkat resa till mommo och moffa på höstlovet, det var så roligt att träffa dem efter så lång tid! Trist nog blev jag förkyld när jag kom dit, så shoppade bara på lördagen och butikerna jag tänkt gå i hade inte öppet, så fick inte allt jag önskade såsom höstkängor och jacka. Fick bli lite shopping från lindex, seppälä, cubus och de stora kedjorna istället.
 
I skrivande stund sitter jag i vardagsrummet med en filt och mamma håller på och fixar en brasa. Resten av kvällen blir väl kanske framför idol, eller så går jag och lägger mig tidigt. Får se om teven eller sängen vinner.
 
Kram på er!
 
Livet | | Kommentera |
Upp