Signe 24 februari

Idag red vi ut en halvtimme! Hon hade på sig bootsen och jag satt på barbacka. Mamma följde med på Stelpa också.
 
Signe var pigg och glad, men lite osäker så Stelpa fick mest gå före. Hon går obekymrat över grus och asfalt med bootsen i alla fall så det känns skönt! Vi fick även lite mer fart på idag i traven, fast nog är det skumpigt. Tyvärr går hon helt fel - höjer huvudet och sänker ryggen, antagligen för att det känns lite obekvämt med ryttare på. Jag skulle hellre sitta på i traven om hon kunde använda sin bärkraft rätt och sänka huvudet istället, så som hon kan i skritten. Då skulle hon även slippa en studsande ryttare! För jag är medveten om att hon kan få ont i ryggen eller spänningar om hon fortsätter gå så.
 
Vi skulle egentligen behöva proffshjälp av någon för att komma vidare på rätt väg! Men jag vet att jag inte orkar att rida lektion för någon som jag mår just nu. Och att skicka henne på tillridning eller något liknande är jag inte intresserad av eftersom jag är alldeles för krävande med hur hon ska ha det hehe...
 
Vi testade även om hon kunde galoppera några steg efter Stelpa, men då blev hon bara frustrerad eftersom hon VILLE, men kände att hon inte kunde följa med.
 
Här är lite bilder från förra passet så ni förstår vilken former Signe har:
 
 
Denna bild är nog den fulaste jag någonsin lagt upp på internet - men den visar tydligt hur jag menar när Signe travar när jag sitter på. Bakbenen trampar inte under, hon höjer huvudet och sänker ryggen. Det är ingen hållbar form!
 
 
Här ser man att hon går lite bättre, men inte bra. Hon har trampar under sig lite mer och sänkt huvudet något. 
 
 
Här är den sista bilden - här har jag tagit av sadeln och då går hon betydligt bättre! Ser ni bakbenet som trampar under magen? 
 
Hursomhelst, nog är det svårt när man är nybörjare på det här med unghästutbildning :) Och jag har märkt att hon går allra bäst utan något som stör på ryggen.
 
Längtar i alla fall till våren och sommaren då vi kan leka mer, använda oss av bommar och hinder och träna tillsammans på andra sätt än vad det går just nu.
 
Häst | |
Upp