Signe 6 februari

Det är fredag hörrni! Härligt värre. Fint väder var det också hela dagen. +5 grader och sol! Men det är ju lite synd att snön smälter, blir så blött i hagen då. 
 
Anyways, idag var det longering på schemat för Signes del. Haha, jag är verkligen sämst på longering med lina, jag trasslar till det hela tiden. Det är ju synd för Signe som försöker förstå. Behöver verkligen träna mera på det! Har mest jobbat häst lös tidigare - det är så mycket lättare och roligare för båda parter, men eftersom Signe kan få för sig att gå igenom staketet när hon blir uttråkad så är det ju att ha fast henne än så länge som gäller.
 
Fast nog hoppas jag på att jag ska kunna övertyga henne om att det är kul att jobba med mig så att vi slipper linan! För nu måste jag be om hennes uppmärksamhet hela tiden genom att dra i grimman lite när hon vänder bort - och jag vill helst inte överanvända det så att hon till slut blir "döv" för tryck.
 
Jag fick henne att göra några galoppfattningar i alla fall, då berömde jag och då så stannade hon upp och liksom "Gjorde jag rätt nu? Får jag en godis?"
Överlag var hon duktig, men inte så motiverad. (Man ser tydligt på bilderna att hon är sur och uttråkad, som gör att jag känner mig som en djurplågare...) 
 
Jag tror att Signe behöver massa variation och lek för att tycka att träningen är kul, annars blir hon lätt ofokuserad och loj. Men jag skulle vilja kunna kräva lite mer tålamod från hennes sida ibland. Fast jag ska definitivt prova mig fram och se hur och vad jag ska göra för att få mer av hennes uppmärksamhet och samarbetsvilja! 
 
 
Efteråt promenera/jogga vi ut en sväng ner till träsket och tillbaka, det var mysigt :)
 
Häst | |
Upp