Göra skillnad på djur?

Jag har ätit mycket veganskt i 4 år, och helt köttfritt under 6 år. Men jag hade svårt att förstå hur vissa djurrättsaktivister är så upprörda och även kan gråta av att bara se kött! 
 
Tills jag börjar få ett ganska så liknande synsätt på djurutnyttjande tror jag... Kärleken växer fram för alla djur. Tidigare upplevde jag bara de känslorna för hästar, katter, kaniner och hundar m.fl.
 
Nu känns det svårt att veta att resten av djuren vi har får bara leva korta liv, begränsade och de flesta instängda året runt. Utan en mamma. Att vi ser dem så lågt som mat och skiljer dem åt genom att kalla den ene för ettan och den andre för tvåan.
 
Men de flesta skulle inte äta hästkött, och tycker det är hemskt att hundar ses som festmat på platser i världen fortfarande. Vad är egentligen skillnaden med grisar, kor, får och höns? De har precis samma behov och känslor som våra husdjur. 
 
I vårt samhälle har vi valt att inte se dem som intelligenta varelser. Inte tillträckligt värda att bry sig om. För de smakar gott! Vi älskar hunden, dricker kalvens mjölk varje dag och äter grisens rumpa på julen. 
 
Alla får göra sitt eget val. Och jag har gjort mitt. Jag kan inte göra skillnad på djur. 
 
 
Åsikter | | Kommentera |

Your praise will forever be on my lips

Hejsan! 
 
Det var bra längesedan jag var här inne senast. Jag har flyttat tillbaka till fastlandet för att fortsätta studera finska. Började efter någon dag i skolan med att bli riktigt sjuk i hög feber och halsfluss i 1,5 vecka. Ingen vidare start kanske! Men hann tillbringa tiden med att söka Jesus - bad, fick svar bara jag öppnade bibeln gång på gång, lyssnade på lovsång och skrev ner tankar jag blev inspirerad av den Helige Anden! Även om sjukdomen var ett angrepp är jag övertygad om att Gud hade koll på läget, för det gav mig verkligen en möjlighet att redan från första dagarna här få  "fästa mig i Honom" och lära mig leva i relation med Honom, inför den kommande tiden... :) Har inte varit så här glad tidigare! 
 
Finskan börjar gå bättre och bättre. Och möter så många trevliga människor här. I alla åldrar från alla möjliga länder! Pratar också mycket engelska, det är kul att få använda sig av. Och mitt modersmål svenska också, i och med att skolan är finlandssvensk! 
 
Imorgon börjar jag på pianolektioner. Yes, jag ska prova i alla fall! Skulle vara så roligt att kunna spela sångerna jag lyssnar på och sjunger :) ♥
 
 
But those who trust in the Lord will find new strength.
    They will soar high on wings like eagles.
They will run and not grow weary.
    They will walk and not faint.
Isaiah 40:31
 
 
Livet, Tro | | Kommentera |
Upp