Första galoppen med Signe

Det var soligt idag och jag hade bestämt mig för att hitta på något med Signe. A var på väg att rida ut på M, så vi följde med!
Marken var så mjuk så struntade faktiskt att dra på bootsen på henne. Det var perfekt på grusvägarna, men i skogen var det is på vissa ställen och grovt grus så där fick jag hoppa av och underlätta för hennes hovar.
 
När vi väl kom till de där underbara naturliga sandvägarna som det finns gott om här i Kronoby, så kunde vi ta trav. Det märktes att M gjorde sig beredd på galoppkommandot, så jag sa åt A att det var okej att prova lite lugnt, Signe och jag försöker hänga med så gott det går. Och vem vet så kanske hon vågar ta några galoppsprång?
Tänk för att det gjorde hon! :D

Jag sa galopp och drev lite, och när jag kände att hon lyssnade och försökte "byta växel", så fick hon beröm! Sedan efter en liten bit till så tog hon galopp några steg - berömde massor!! Det varade inte så länge, men det kändes verkligen som vi anat - gungig och rund!  

Nästa gång var på åkern på väg hem. Vi hade halkat efter M och A. Signe tog plötsligt trav och sedan några galoppsteg igen, helt på eget initiativ. Så här snabbt att hon hon fått mera självförtroende! Berömde henne igen, men kände att hon var lite spänd och vår kommunikation inte var helt säker, så försökte vara beredd och hindra att hon skulle dra en bockserie eller springa förbi Mir, vilket höll på att hända en gång.

Idag var det så många nya intryck så därför höll hon sig nog i skinnet. Men bör kanske inte bli förvånad om det dyker upp lite bus och äventyr när hon får bättre självförtroende, bättre kondition och börjar få kläm på det här med galoppen.
Men nu har vi i alla fall klarat det, vilket var svårt för ett år sedan! :)

Bilden är tagen av mamma vid ett annat tillfälle, ni ser ju att marken är frusen och solen inte lyser :)
 
 
 
Häst | |
Upp