Mys i stallet

När jag var i stallet och mockade så tog jag in Signe och så fick hon äta sitt middagshö i boxen. Det hade hon ingenting emot!
 
När hon ätit färdigt fick hon komma ut i stallgången och bli borstad. Hon stod så fint och lugnt och lät mig kratsa alla hovarna. Däremot vill hon inte att jag ska borsta hennes pannlugg, huvud, öron och nacke - då blir hon irriterad och höjer huvudet och backar några steg.
Eftersom hon är så vit på huvudet så skulle det vara bra om hon skulle vänja sig vid lite putsning där! Får försöka hitta en mjukare borste, så kanske hon skulle börja tycka att det är skönt och kunna njuta av det. 
 
När jag tog ut henne i lösdriften igen så tryckte jag lätt på nacken för att be henne om att sänka huvudet för att ta av grimman. Hon gjorde det och jag belönade henne med en godisbit.
 
Sedan gick hon iväg, och kom fram till mig igen, buffade mig lite i ansiktet och nöp mig sedan i handen. Jag vet inte varför hon gör så, men hon har gjort det tidigare en gång när jag stod i hagen. Men jag slår inte tillbaka för det. Det känns bara inte rätt att göra det mot någon som man håller på att lära känna och vill bli bästis med. Men nog kände jag mig rätt så värdelös när hon gjorde det. "Vad gör jag för fel?" och "Varför gillar hon mig inte?" var frågorna som snurrade i mitt huvud medan tårarna rann.
 
Men jag tänker gå på min instinkt och fortsätta att bara ge mer kärlek och respekt tillbaka. De säger ju att hästens är ens spegel och det tror jag på... 
 
 
Häst | |
Upp