Signe & Stelpa 11 februari

Idag så tog jag ut båda hästarna och först ut var Signe. Hon kom villigt med mig från hagen och tyckte det var så skönt att äta lite hö vid väggen och bli ryktad i solskenet. Vi promenerade ut en runda och hemma så longerade jag henne. Tyvärr så var det hårt och is på vissa ställen så hon kunde inte ta ut steget ordentligt och allt blev ganska så oseriöst. Hon var också allmänt slö idag, tror det beror på att hon just nu är lite lös i magen.
 
Efteråt fick hon beta gräs, och det uppskattade hon! Kanske inte så bra för magen nu när jag tänker i efterhand, men jag tyckte då att hon förtjänade gräs eftersom resten av passet var sådär.
 
Sedan hade jag tänkt lunchfodra hästarna, men eftersom Signes pass inte blev så länge och det var egentligen en timme innan matdags så tog jag ut Stelpa en sväng också. Tyckte så synd om henne när hon stod och väntade vid utgången, och hon behöver ju också komma ut och röra på sig. 
 
Vi for ut på en mysig ritt, med bl.a. klättring och galopp på skogsvägar. Det är så roligt nu när hon börjar ta för sig mer och att hon inte är så osäker längre. Nu behöver man bara korta tyglarna lite så vill hon iväg och vågar hålla tempot en längre bit.
 
På en väg fanns det en liten stock som vi kom emot i galopp och hon hoppade fint över den, och när vi landade böjde hon sig och tvärnitade. Det var som om hon blev förvånad av sin egna insats! Jag manade på henne men det blev bara till korsgalopp, så jag gjorde ingen stor grej av det utan hoppade av och gick med henne sista biten hem.
 
Jag gillar att det börjar komma fram lite mer liv i Stelpa. Det har länge varit så svårt att nå henne eller få någon slags reaktion. Hon har bara stängt av och böjt sig under ens vilja, rädd för vad hon ska bli utsatt för. Vi håller ju ännu på att lära oss läsa av varandra och jag provar mig fram för att se vad hon trivs med och klarar av. Ett framsteg är i alla fall att hon börjar bli mer trygg och tillgiven - det har jag längtat efter! 
 
 
Häst | |
Upp