Stelpa 18 feb & Signe 19 feb

Stelpa och jag for ut på en 2 timmars långritt igår. Vi var ute på nya ställen och hon älskade att galoppera på skogvägar. Men när vi var långt hemifrån så blev hon nervös när hon inte kände igen sig och jag fick lov att hoppa av och leda henne hela vägen hem. Hon förstod inte att vi var påväg hemåt, utan att den enda möjligheten hem var att vända tillbaka. Så det var lite problematiskt med en häst som inte ville framåt. Som tur fick jag henne efter en halvtimmes övertalning så långt att hon kände igen sig och slappnade av.
Nästa gång vi rider den rundan blir det med sällskap! :)
 
 
Idag hade jag Signe på banan. Vi började uppsuttet! Hon var på glatt humör, men i traven så verkade hon obekväm med att ha sadeln på, hon spände sig och höjde huvudet och bromsade lite i varje steg. Till slutet fick hon mera framåtbjudning.
 
Sedan var det longering - det var meningen att hon skulle galoppera och öva på fattningarna. Sadeln var på till en början, men hon kunde inte slappna av när den studsa på hennes rygg så vi fick ta av den och då gick det lite bättre. Galopp blev det en gång, men det var blandat med bocksprång.
 
Jag tror att hon förstår galoppkommandot, men att hon inte vågar eller känner att hon klarar av att göra det. Det är svårast från ryggen, speciellt med sadeln på. Vi ska prova med att se om det går bättre att lära henne galoppera genom att någon longerar henne samtidigt som jag sitter på (barbacka) Det kan nog bli rätt rörigt också och svårt med tajmingen - men man kan alltid ge det ett försök!

 
 
Häst | |
Upp