Signe 31 januari

Snön vräkte ner. Åh nej, var min första tanke. Men det visade sig att det hade något gott med sig. Äntligen gick det att använda ridbanan!
 
Hästarna står just nu i lösdriften, som brukar vara deras natthage och får inte komma inte ut alls i hagen på dagarna längre. Jag tycker så synd om dem, men de hålls tyvärr inte på betet längre. Gräset är tydligen mycket godare på andra sidan.
Signe är väl den värsta utbrytaren, hon bryr sig inte ett dugg fastän hon råkar dra på sig några skärsår. Hon har brutit sig ut många gånger på den senaste tiden och fått lite väl mycket självförtroende när det gäller den saken. Hon märker ju att det faktiskt fungerar!
 
Men hon är lagom sur på oss och uttråkad nu när hon är fast i lösdriften och får leva på hö. Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra åt det här problemet för elen verkar helt enkelt inte gå hur mycket vi än byter tråd och stolpar. De har ju ett stort bete - stora åkrar och en skog med rinnande bäck och allt. Alla hästarna har ju varit så nöjda och harmoniska med sin tillvaro och jag har mått så bra och känt mig så glad över att vi kan erbjuda dem sådan frihet och lyx. Tills det enligt dem var för trist och de upptäckte en annan grässort som inte fanns inom deras område!
 
Men, tillbaka till ämnet! Jag tog ut Signe en sväng på ridbanan för att få bort lite överskottsenergi som hon samlat på sig. Hon ville mest äta och gräva efter gräs på kanterna men jag fick henne övertygad om att röra på sig. Hon var glad och sprang på, rullade sig och njöt, sedan blev hon tokig och skenade på, bockade och stegrade raklång. Sedan tyckte hon att det här var ju inget, nu vill jag äta gräs och ut här ifrån, så hon gick  igenom staketet. Rolig häst man har va?
 
Som tur är så är hon ganska lätt att få tag på och jag fick henne med tillbaka ridbanan efter lite övertalning. Jag fick ha henne i grimskaftet nu eftersom staketet var ju trasigt och hon kunde ju sticka ut om hon ville det ändå.
 
 
 
Det som däremot gör att man behåller motivationen med den där hästen är hennes otroliga potential och att hon är så himla lättlärd. Hon har knappt gjort någonting, och det har varit avbrott många gånger i hennes "utbildning". Ändå fattar hon vad jag menar nästan med en gång. Idag var hon ju dock inte direkt med på noterna mentalt för hon ville ju egentligen bara äta gräs så hon protesterade, ifrågasatte och ville ignorera mig. Hon gjorde nog mest som jag bad henne för att få godis då och då, men det var med tjurig blick. Men hon förstår vad jag vill att hon ska göra, så de gånger hon är motiverad kan vi gå hur långt som helst! Jag hoppas bara på att hagproblemet löser sig, för hon lär nog först bli på bättre humör om hon får sitt gräsbehov tillfredställt...
 
Häst | | Kommentera |
Upp