1 mars

Hej hej!
 
Det var några dagar sen sist. Jag har inte gjort ett dugg, därav den dåliga uppdateringen. Men, nu hoppas jag på bättre dagar fyllda med intressanta saker :) 
 
Imorgon startar veckan med bilskolan! Har väntat med körkortet tills nu eftersom jag inte orkat tidigare eller haft behov av det. Men nu så ska jag försöka! Har haft ångest för detta enda sen jag fyllde 18 haha...
 
En lite roligare sak är dock att jag ska få prova träna lite akademiskt med Signe, kanske nu i veckan :)
 
Jag har börjat tro mer på alternativa ridsätt än det traditionella, då de ofta besitter mer kunskap om hästar och anpassar undervisningen efter ekipaget. Jag uppfattar det som om att den traditionella ridningen (syftar nu på dressyren) försöker sätta alla hästar i samma ram och rider mer med teknik och glömmer resten. (Hästens mentala och kroppsliga förutsättningar)
 
Den största skillnaden är kanske att akademiskt strävar efter att hästen skall kunna bära och balansera sig själv. I den traditionella ridningen så är det ju helt okej med att hästarna stöder sig på tygeln (som ett femte ben) och att använda sig av alla möjliga hjälptyglar och pessoaselar vid träning från marken. Det försvagar ju hästarna snarare än bygger upp dem.
 
 
Rambler hade jag försökt rida traditionell dressyr i flera år. Hon avskydde det och stängde alltid av för mina hjälper. Det var bara vårt sista år tillsammans som vi red dressyr, på riktigt! När jag ändrade mitt ridsätt så ändrade hon sig, och hon kunde äntligen samarbeta och bjuda framåt och tycka att dressyr faktiskt var riktigt roligt! Det var större och betydde mer än alla höga hinder hon tagit oss över♥
     
 
Livet | |
Upp