16 mars

Hej!
 
Jag har inte bloggat på länge, jag vet - men jag har inte gjort så mycket. Har mått sådär, haft bilteori, varit stressad och deppig osv. MEN! Fredag förra veckan hade jag och Signe äntligen lektion i akademiskt! Det var så fint väder ute, och jag var pigg och på bra humör! Orkade till och med rida Selma samma dag :)
 
Hursomhelst, jag och Signe fick öva på basic saker som volta och ställa i skritt. Blev också påmind om mina händer och armar som är överallt när jag styr på långa tyglar hehe.
Så troligen de gånger jag kan och mår bra, och om vädret inte ställer till det så kommer vi få rida lektion en gång i veckan framöver ett tag, så behövligt!! På hemmaplan dessutom, sån lyx!
Nästa gång skulle hon ta med en kapson, så då blir det träning från marken. Det kommer nog gå så mycket bättre för oss, för det brukar i alla fall vara lättare! :)
 
Igår var vi ute med mamma på Selma och det var väl ingen höjdare precis haha, men ingenting hände och vädret var ju trevligt så det var jag glad för. 
Signe blev nämligen så upprörd för två nya hästar i byn som stod i en hage (de brukar rida förbi oss nästan varje dag) så vi fick lov att hoppa av dem eftersom de var en så trafikerad väg och Signe gick inte att påverka från ryggen!
Vi kom förbi dem som tur var efter en stunds krångel och de lugnade ner sig och glömde fort bort hästarna.
 
Nästa problem var dock att Signes sadel gled fram när vi travade (hade ett "halt" schabrak utan stroppar för sadelgjorden och sadeln är också extremt hal) så då fick jag hoppa av igen och gå/jogga halva vägen med henne. På vägen hem stirrade hon på hästarna och blåste upp sig lite, men det var inget större problem än så. En bit därifrån så hoppade jag upp igen och då skrittade vi bara.
 
Denna vecka kommer det troligtvist inte bli något ridpass eller liknande överhuvudtaget eftersom jag har bilteori måndag (idag) tisdag och onsdag och på torsdag natt åker jag och mamma till Finland för att hälsa på Mommo och Moffa, bland annat! Hmm hmm... Och vi kommer hem först måndag natt!
 
Veckan efter det har jag bara en bilteorilektion kvar och sen kommer det förhoppningsvist bli körlektioner och träning av Signe på heltid! :D
 
 
Knäppisen! ♥
 
Häst | |
Upp