Signe 6 september

Det vi gjorde idag var lite kommunikationsövningar, så basic som att flytta på sig och backa m.m. Hon var blockerad och svår att påverka i början, så detta får nog bli det vi gör varje gång nu (om det behövs!) så hon kommer ner på jorden lite och slappnar av. Annars går det ju inte att göra någonting roligt, jobba och lära sig saker tillsammans :) Målet var att hon skulle sänka huvudet, tugga och gäspa. Att bli mjuk och få lite framåtbjudning och bli mera lösgjord och intresserad av mig. Och det lyckades vi ju med.
 
Visst, jag var försiktig och kunde varit mer stadig i mitt kroppsspråk, men det speglar bara hur jag mår just nu. Att jag lider av så otroligt dålig självkänsla. Så svårt att jag blivit handlingsförlamad en gång när jag skulle leda Signe, och känner mig inkapabel mer eller mindre jämt. I teorin har jag samlat på mig kunskap om horsemanship (genom självstuderande och analyserande av hästar och duktiga hästmänniskor)
 
Men erfarenheter, förutom med Rambler då, har jag inte. Signe är en helt annan personlighet och en häst jag måste lära mig på nytt att anpassa mig efter. 
 
För jag vill ju så mycket. Så det kändes bra idag av att pressa mig själv och inse att jag faktiskt klarade nånting. Jag måste bara våga, ta tag i mig själv och börja nu!
 
Häst | |
Upp