Signes box

Jag skulle ju som sagt helst vilja ha henne ute på lösdrift! Dock har jag börjat se fler fördelar med box. Man kan kolla bajset vilket jag föredrar att ha koll på. Andra saker som att se hur mycket hästen druckit och om den ätit upp allt känns också skönt att veta. 
 
Sedan är det här olika men jag upplever det med Signe att hon är piggare och har mer energi nu när vi är ute och motionerar. Tidigare när hon gick ute dygnet runt hade hon liksom ingen överloppsenergi. Så tycker hon också numera att det är roligare att komma ut på ett pass. Förut hade hon ju alla behov tillfredställda (främst mat) så för att hon skulle ha lust att komma ut från lösdriften så krävdes det ju att det skulle vara roligare än att stanna kvar och njuta med kompisarna. Och det är ju inte helt lätt att erbjuda när man har en bekväm häst. 
 
Sen kan det ju säkert vara så att i vissa fall, med speciellt heta hästar så funkar det jättebra med lösdrift. De blir många gånger harmoniska och lugnare i hantering och ridning. 
 
Det här är i alla fall Signes dagsrutiner i nuläget. Hon står uppstallad hos en familj nära oss. Vi mockar själva och fodrar i hagen. In och utsläpp delar vi på, just nu sköter mamma utsläppen på vardagarna. 
 
Frukost ca 07.00
Utsläpp ca 09.00
Lunch ca 12.00
Mellanmål medan rykt/sadling, motionering ca 15.30
Mellanmål ca 16.30/17.00  
Insläpp och kvällsmål ca 19.30/20.00
 
Såhär ser hennes box ut. Bilderna gör inte storleken riktigt rättvis, den är större än vad det ser ut som! 
 
 
En himalayaslicksten som hon gillar, med nyttiga mineraler. 
 
Ett hönät med just nu överårigt hö. Det håller på att ta slut så vi ska köpa egna småbalar från årets skörd. 
 
En hög med halm och hösilage blandat. Egentligen är hösilaget lite för starkt för henne, men eftersom höet just nu inte är av så bra kvalite' så ger vi lite av det också. Fungerar även istället som kraftfoder då hon får massor med energi av det! 
 
Två vattenhinkar för att det är tungt att bära en stor hink. Vatten har vi tillgång till i en annan del av byggnaden vintertid. 
 
Sedan en vanlig saltsten och en krubba med morötter för tillfället. Vi har tidigare gett kalk mineraler, vetekli, kraftpellets och tarmflorebakterier vid foderbyten. 
 
Häst | |
#1 - - Karoline:

Jag gillar också att ha mina på box :)
De kommer in och lägger sig ner och vilar, äter i lugn och ro. De liksom slappnar av lite extra :)

Upp