Manege träning

Vi kom oss iväg idag! Det har blivit mycket varmare, bara -6 grader - så var helt perfekt! 
 
Hon hade mycket energi men behöll sig ändå lugn. Tänkte markarbeta med henne först men hon ville lägga sig ner och rulla förstås så hoppade upp med gång. Hon hade bra flyt i början och vi gjorde lite serpentiner och öva lite bommar m.m. 
 
Sedan tänkte vi prova om hon skulle fatta galopp, hon försökte en gång men det gick inte än. Behövs mer styrka och balans för det verkar det som. 
 
Så tog av sadeln och släppte henne lös för att ta galopp från marken men det gick inte riktigt som planerat. Jag manade på henne, hon drog iväg i okontrollerad galopp, blev missförstånd i ett hörn och hon gick typ omkull! Hon ville också lägga sig ner men jag hindra henne.
 
Så fick avsluta med att skritta med henne några varv och hon blev genast lugn igen! ☺ 
 
Det jag är mest lättad över i alla fall är att jag inte lider av sån självkritik längre! Tidigare om det hade slutat så här hade jag haft en gråtklump i halsen, känt sån besvikelse, hopplöshet och ilska på mig själv att jag borde ha gjort bättre.
 
Numera tar jag det inte lika hårt. Det kan ju inte gå perfekt, och jag kan inte vara perfekt, bara lära mig mer. Hade inte förväntat att det skulle gå bra heller i och med att det var vår första gång där. Hon kunde ju ändå fokusera där inne, helt ensam och på ett nytt ställe utan problem. Och ridningen gick ju jättebra! Galoppen fixar vi nog någon dag. Jag vet ju inte hur det  kommer att gå kommande träningspass, så därför behöver jag ju inte ta ut något i förskott och tro att vi aldrig kommer att lyckas! ☺ 
 
Känner ingen press, bara tacksamhet att vi har en så fin häst att få lära känna, utvecklas och ha roligt tillsammans med! ❤
 
Bild från en uteritt. Signes hjorthals haha... Rider på den här åkern över till manegen. Häärligt va? 😉
 
 
 
Häst | |
#1 - - WLH - We love horses:

Vilken söt bild!:)

Upp