Vakta sin tunga

Det har jag verkligen försökt och velat göra på sistone. Och nu menar jag inte att låta bli att säga elaka saker, för det upplever jag att jag inte brukar göra hoppas jag? Men saker som helt enkelt är helt onödiga, som drar ner på stämningen.
 
Tyvärr är det väl ganska vanligt - att sucka över omständigheter. Eller tillsammans med en person tala bittert om någon annan som man känner sig sviken av eller säga något om någon/något som man irriterar sig på.    
 
Det är så lätt att sånt halkar ur ens mun, utan att man ens hinner reagera. Och det är väl det som inte så många gör kanske. Men jag har kommit så långt att jag inte vill tala ut allt som jag i stunden kanske känner. Omedvetet skadar det bara en själv. 
 
Menar inte att jag lärt mig det än. Men denna längtan har den Helige Anden lett mig till den senaste veckan. :) Om jag hinner tänka något som i grunden är negativt, vill jag då försöka komma ihåg att låta bli att säga det och släppa det till Jesus, va det än må vara för småsak!
 
Och ju mer jag umgås med Gud desto gladare och positivare blir jag, det vet jag av erfarenhet. ♥ Ibland är det så tydligt att jag blir rätt så överraskad av mig själv. Skratt och hoppfullhet med andra människor kan komma direkt efter en liten stund med Honom. 
 
Visdomar från Ordspråksboken i bibeln:
 
Den som vaktar sin tunga räddar livet, den lösmynte råkar i fördärvet. Ords 13:3
 
Glatt hjärta ger god hälsa, modlöshet suger märgen ur benen. Ords 17:22 
 
I det här huset som bilden är tagen bodde en släkting som berörde mig väldigt mycket. Jag är så tacksam över att jag fick träffa och lära känna honom. En positivare människa har jag nog inte mött.
 
Hälsa, Livet, Tro, Åsikter | |
Upp