Göra skillnad på djur?

Jag har ätit mycket veganskt i 4 år, och helt köttfritt under 6 år. Men jag hade svårt att förstå hur vissa djurrättsaktivister är så upprörda och även kan gråta av att bara se kött! 
 
Tills jag börjar få ett ganska så liknande synsätt på djurutnyttjande tror jag... Kärleken växer fram för alla djur. Tidigare upplevde jag bara de känslorna för hästar, katter, kaniner och hundar m.fl.
 
Nu känns det svårt att veta att resten av djuren vi har får bara leva korta liv, begränsade och de flesta instängda året runt. Utan en mamma. Att vi ser dem så lågt som mat och skiljer dem åt genom att kalla den ene för ettan och den andre för tvåan.
 
Men de flesta skulle inte äta hästkött, och tycker det är hemskt att hundar ses som festmat på platser i världen fortfarande. Vad är egentligen skillnaden med grisar, kor, får och höns? De har precis samma behov och känslor som våra husdjur. 
 
I vårt samhälle har vi valt att inte se dem som intelligenta varelser. Inte tillträckligt värda att bry sig om. För de smakar gott! Vi älskar hunden, dricker kalvens mjölk varje dag och äter grisens rumpa på julen. 
 
Alla får göra sitt eget val. Och jag har gjort mitt. Jag kan inte göra skillnad på djur. 
 
 
Åsikter | |
Upp